Texels Lamsvlees wordt wereldwijd geroemd om zijn bijzondere smaak. Deze smaak wordt vooral bepaald door het landschap waarin de lammeren opgroeien. Zij grazen op percelen met zilt grasland. Het vlees heeft hierdoor een licht-roze kleur en heeft een licht- zilte natuurlijke smaak.
De lammeren worden in het voorjaar geboren en het duurt zo,n drie maanden voordat de lammeren hun vereiste slachtgewicht van 18 kilo hebben bereikt. Direct na de geboorte gaan ze heerlijk de Texelse weide in en in een mooi voorjaar groeien ze wel 350 tot 400 gram per dag. De lammeren krijgen natuurlijk wel de kans om heerlijk te grazen! De lammeren komen rechtstreeks van Texelse boerenbedrijven en uitsluitend de beste lammeren worden verkocht onder het label Waddengoud.
Waddengoud lamsvlees biedt voor zowel de professional als voor de amateur-kok volop culinaire uitdagingen. Bij Uw Slager Sandra de Groot kunt u terecht voor vele soorten verse “Texelse” lam specialiteiten, waaronder Lamsbout, Lamskoteletten en Lamsshoarma.
Alleen bij ons verkrijgbaar! In onze winkel is van dit heerlijk vlees te verkrijgen: