Aandacht van begin tot eind

Wanneer u bij Uw Slager Sandra de Groot een stukje Boerderijkip koopt, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. Onze boeren kiezen bewust voor duurzaamheid en hebben aandacht voor het dierenwelzijn.

Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Elk exemplaar wordt door ons met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn onze vakmensen erbij. En natuurlijk ook daarna. En omdat we van begin tot eind blijven controleren of we voldoen aan de hoge dierenwelzijnseisen, is die kwaliteit gewaarborgd. Eet smakelijk!

Beter leven

Wij gunnen onze kippen een beter leven. Dat begint al bij de kuikens: die mogen lekker in hun eigen tempo groot te worden. Ze hebben alle ruimte voor natuurlijk gedrag en krijgen van ons zelfs de beschikking over strobalen om mee te spelen. Boerderijkippen zijn een trager en sterker groeiend ras, dat opgroeit met altijd voldoende daglicht. Let op, niet te veel, want kippen zijn kieskeurig! Wij zorgen daarom voor een uitgekiend dag- en nachtritme. Hoe relaxter de kip, hoe gezonder. En dat willen we.

Hollandse scharrelkip

Boerderijkippen zijn sterke Hollandse scharrelkippen die groot worden onder diervriendelijker omstandigheden, in ruime stallen waarin hun welzijn voorop staat. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat hun uitloop overdekt is, zodat ze minder snel ziek worden. Het betekent ook dat we ze niet onnodig volstoppen met antibiotica, want daar worden ze bepaald niet vrolijk van. Aandacht voor onze dieren staat voorop: pas wanneer een Boerderijkip echt ziek, krijgt ‘ie medicijnen. Natuurlijk van een gecertificeerde dierenarts. Zo dringen we het gebruik van antibiotica en het bijbehorende leed zo veel mogelijk terug en blijft de Boerderijkip een stress-arme en kerngezonde kip, goed verzorgd vanaf het ei tot op uw bord.

Persoonlijke aandacht en vakmanschap

Elke Boerderijkip wordt van begin tot eind door ons gecontroleerd. Zo weet u precies wat u koopt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip, die met aandacht voor dierenwelzijn en door vakmensen is grootgebracht, verwerkt en verpakt. Van iets waar zo veel aandacht en zorg in zit, gooien we natuurlijk liever niks weg. Veel slagers gebruiken dan ook de hele Boerderijkip bij de bereiding van hun specialiteiten: van kipfilet en drumsticks tot kippenvleugeltjes, rollade en kip-kerriesalade. Door die persoonlijke aandacht blijft de kwaliteit voor u gewaarborgd.

Lekker eten

Trek in kip, maar geen zin om te koken? Uw slager helpt u graag op de goede weg. Hij maakt de lekkerste specialiteiten voor u klaar, en weet alles van marineren, kruiden, garen en vullen. Of u nu een hele gegrilde kip wilt, iets voor op brood of gewoon een paar malse stukjes, bij uw vakman kunt u voor alles terecht. Ook als u op zoek bent naar lekkere ideeën of gewoon goed advies. Bovendien laat de slager alles persoonlijk door zijn handen gaan en controleert hij of wat u koopt voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. Een betrouwbaar gevoel!

Home