LIVAR Varkensvlees

Product informatie

Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en natuurlijk van smaak. De succesformule is het unieke samenspel van de beste lokale granen, unieke rassen en de bijzondere leefwijze van de varkens. Het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een echt kwaliteitsproduct. Het vlees is rijper en doorregen met vet, een echte smaakdrager die het Livarvlees een sterke en authentieke smaak geeft. Bovendien verliest het in tegenstelling tot normaal varkensvlees nauwelijks gewicht bij de bereiding. Hierdoor blijft ons vlees zeer mals en sappig.

3 sterren

Livar is gecertificeerd voor: 3 sterren Beter Leven keurmerk (BLk) = het hoogst haalbare predikaat voor dierenwelzijn van de dierenbescherming (meer informatie op de website van de Dierenbescherming).

Onze varkens

Onze varkens worden geslacht in een klein ambachtelijk slachthuis dat slechts op korte reisafstand van alle boerderijen is gelegen. De verdere verwerking van de varkens vindt plaats in onze eigen slagerij waarbij het complete varken wordt benut. Het vlees wordt met de grootste zorg uitgesneden door onze vakmensen en verwerkt tot mooie delen vers vlees of vleeswaren zoals gekookte ham, rauwe ham, gedroogde worst en gekookte worst.

De 7 beloften van LIVAR

  • Onze varkens kunnen buiten lopen met hun krul in de staart.
  • Onze varkens zijn geboren in Limburg en gevoed met regionaal geteelde granen.
  • Onze varkens worden volgens eerlijk concept gehouden onder toeziend oog van de monniken.
  • Onze varkens zijn gelukkig en hebben een goed leven. Dit staat garant voor de beste smaak.
  • Ons Livarvlees wordt bereid door vakmensen en vakslagers.
  • Livarvlees en vleeswaren zijn verkrijgbaar bij de betere restaurants en versspeciaalzaken.
  • Onze varkens houden van mensen dus kom kijken, leer en geniet!